RADAR+ Online

Word Abonnee

Productie: Selina van Loon | Tekst: Evelien Reich | Illustratie: Ingrid Bockting

bikinitypes4.jpg

Badpak en bikinitips

Hoge broekjes, lage broekjes? Bikini of badpak? Voor elk figuur de perfect match.

6 badpak & bikinitips

1. Het kopen van badkleding is vaak geen pretje. Na een lange winter is het best confronterend om uit de kleren te moeten bij de vaak belabberde verlichting in een pashokje. Shop eens online; zo kun je in je eigen vertrouwde omgeving beoordelen welke badkleding goed staat en lekker zit. Sites als Zalando en Wehkamp hebben keus te over en over retourneren doen ze niet moeilijk.

2. Als je van plan bent badkleding te gaan passen, trek dan je kleinste, liefst huidkleurige onderbroek aan. Wel zo hygiënisch.

3. Blijf tijdens het passen niet alleen maar rechtop staan maar beweeg! Test of je gekozen strandoutfit branding-proof is: buig voorover en maak een paar kleine sprongetjes om te zien of alles wel keurig op z’n plaats blijft zitten.

4. Weet je eenmaal welke soort top en broekje jou goed staat, experimenteer dan eens met kleur en print. Effen, donkere tinten zijn weliswaar het meest flatteus, maar zo’n basic look kan ook wat saai ogen. Live a little!

5. Ga alleen badmode passen als je er echt voor in de stemming bent, anders gaat het niet lukken.

6. Laat het zogeheten ‘cutaway’ badpak, met uitsnijdingen dus, maar in het rek hangen; deze hybride vorm van badpak en bikini staat bij niemand echt goed en oogt in de regel nogal ordinair.
 • bikinitypes4.jpg
  Peer

  Heb je smalle schouders en wat bredere heupen en dijen? Kies dan voor felgekleurde of gedessineerde tops die vormvast zijn; deze geven je een mooi decolleté en halen de aandacht weg bij de delen waarmee je minder blij bent. Een hoog gesneden broekje (of badpak) is voor jou de juiste keus; shorts doen je benen korter en steviger lijken dan ze in werkelijkheid zijn.

 • bikinitypes3.jpg
  Appel

  Bij een figuur dat boven de taille het breedst is, staat een wat groter broekje dat hoog in de taille valt het best. Haltertops en balconettes geven je buste genoeg ondersteuning, maar een tankini is een prima alternatief, want deze verbergt je buik. Opvallende prints zijn uitstekend, net als effen tinten.

 • bikinitypes2.jpg
  Zandloper

  Vrouwen met een wat grotere boezem doen er goed aan te kiezen voor een haltertop of eentje met beugels; beide geven je een fraaie lift. Dit geldt voor zowel een bikini als een badpak. Een ietwat hoger uitgesneden broekje doen je benen langer en je heupen smaller ogen, maar ook een zogeheten hipsterbroekje (tussen een short en slip in) staat je prima.


 • bikinitypes1.jpg
  Lineaal

  Heb je een atletische bouw? Bij jou zijn bandeau- en driehoektops het mooist, want die geven je meer vrouwelijke vormen. Shorts en broekjes die je strikt op de heupen staan ook geweldig. Als je voor een badpak gaat, neem er dan een met een print, want ook die geven je optisch wat meer rondingen.