RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: The Beauty Republic | Fotografie: Studio 5982 (slippers)

Radarplus_2012_03-31_banner-blijetenen.png

Mooi bloot is niet lelijk

Voeten in slippers en sandalen moeten er uiteraard verzorgd uitzien. Dankzij vijf simpele handelingen, waarvan je óók nog eens geniet, kunnen je voeten straks bloot zonder gêne.

1. scrub!
Een bekend verwenmoment voor voeten is het lauwe voetenbadje met bruistablet, dat de voeten ontspant en de huid zachter maakt zodat eelt gemakkelijker weggehaald kan worden. Voeg aan dat moment eens een scrubbeurt toe. Een product waarmee je ook je lijf scrubt, is prima. Zo worden dode huidcellen verwijderd, zodat de huid zachter en egaler wordt. Ook daar waar niet te veel eelt zit wordt de huid gladder. Smeer ze daarna goed in, eventueel met een olie, en trek sokjes aan om te voorkomen dat je uitglijdt.

2. polijst!
Eelt siert de voeten niet bepaald, maar is wel nodig om wondjes en blaren te voorkomen. Te veel eelt kun je gemakkelijk weghalen met een eeltvijl, maar ga niet te ver. Op de voetzolen mag best wat blijven zitten. Polijst de randen van de voetzolen mooi glad, want die zijn zichtbaar in sandalen. Om te voorkomen dat nieuwe schoenen wondjes veroorzaken (de huid van de voet is nu eenmaal dunner en dus kwetsbaar) kun je preventief een - bijna onzichtbare - pleisterspray gebruiken op plaatsen waar bandjes en gespjes druk uitoefenen op de voet.

3. smeer!
Je gebruikt waarschijnlijk elke dag een crème om je gezichtshuid soepel te houden en te beschermen, dus waarom smeer je eigenlijk niet elke dag je voeten in? Voeten worden vaak vergeten. Of lijkt het je lastig om met ingesmeerde voeten snel de deur uit te gaan? Smeer ze ’s avonds in, een half uurtje voor het slapen, en trek tot die tijd badstof teenslippers aan. Zo kan de crème goed intrekken. Maak van het insmeren een extra ontspanningsmoment door je voeten tegelijk te masseren. Trek zachtjes aan de tenen, kneed de voetbal en –zool en masseer de voet tussen twee handen.


4. lak!
Gelakte teennagels zien er verzorgd uit. Dat wil niet zeggen dat je kalknagels kunt negeren, want die dienen echt behandeld met een speciale vloeistof van de huisarts. Een schimmelnagel (ander woord voor kalknagel) gaat echt niet vanzelf weg en kan de andere teennagels ‘aansteken’. 

Knip teennagels altijd recht af, zet ze in een basislak met eroverheen twee laagjes kleur en tot slot een topcoat. Voor de heren: koop een zachte glansvijl en ‘buff’ de kortgeknipte teennagels glanzend.

5. bruin!
Bruine voeten hebben minder opvallende blauwe adertjes, vlekjes en plekjes. Maar omdat het even duurt voor ze - goed beschermd! - door de zon zijn gebruind, kun je ze net-echt bruin maken met ‘bruin zonder zon’ (bijvoorbeeld van Lancaster). Deze waterproof make-up was je ’s avonds weer weg met water en zeep. Het zelfbruinen (met een product met DHA) van voeten is alleen voor gevorderden, omdat het snel strepen of vlekken geeft. Mocht je het toch willen proberen, gebruik dan het restje dat op je handen overblijft na het zelfbruinen van je benen voor je voeten. Smeer goed uit en vermijd te allen tijde de teennagels omdat die er lelijk oranje van kunnen worden! +

 

Radarplus_2012_03-tip-tenen
Sluiten

INHOUDSOPGAVE
Special over wonen
RA04_4TM5_INHOUD.jpg