RADAR+ Online

Word Abonnee

Tekst: Denise Janmaat | Foto: Pixabay - JuergenGER

castle-265596_1920_2.jpg

7 gouden regels om de ware online te vinden

Denise Janmaat is datingcoach, ze helpt
singles de liefde van hun leven te vinden.
Die missie heeft een grote kans van slagen
als je je aan haar spelregels houdt.

 

Denise_Janmaat

Denise Janmaat startte in 1998 de eerste datingsite van Nederland. Inmiddels begeleidt zij al jaren met succes singles die graag de ware willen vinden (denisejanmaat.nl).

1. 

Jij bent De Ware
Begin pas met zoeken als je voelt dat jij iemand anders blij kan maken. Niet met een knap uiterlijk, of met een imposant banksaldo maar met een goede dosis zelfvertrouwen vis je De Ware uit die grote hooiberg. Vind je jezelf leuk en meer dan de moeite waard, dan gun je jezelf het beste. Gun je jezelf niet het beste, dan is je zoektocht op voorhand al mislukt. 

2.

Weet waarom jij 'De Ware' bent 
Daten is laten zien waarom jij de beste keuze bent. Je aanstaande is niet helderziend. Leg in je profiel op internet of bij een datingbureau duidelijk uit waarom je zo leuk bent, hoe lastig (en confronterend) dat ook is. Vraag eens aan dierbare vrienden of familieleden met wie je een goede band hebt: waarom zijn zij op jou gesteld? Vertel ook waar jouw hart sneller van gaat kloppen. 

3.

Benoem concreet je wensen
Wie zoek je precies? Een rustige, bescheiden dame, een uitgesproken heer? Geef concreet aan wat je wilt, dat voorkomt onaantrekkelijke reacties. Hoe specifieker, hoe beter. Je krijgt waarschijnlijk geen honderden berichten, maar in elk geval wel berichten van singles die aan jouw profiel voldoen. Bij een eerste ontmoeting ontdekken dat je date helemaal niet de persoon is die je zoekt, is veel te laat. Je stelt jezelf en ook de ander onnodig teleur. Neem dus ruim de tijd je zoekprofiel helder te stellen.  

4.

Benoem nooit wat je níet wenst
Wat niet mag, heeft onuitwisbare aantrekkingskracht. Wie schrijft te gruwelen van mensen die niks met schoonmaken hebben, krijgt reacties van dames of heren die niet voor het huishouden in de wieg gelegd zijn, maar alsnog menen jouw perfecte date te zijn. Geef liever aan welke eigenschappen en interesses je belangrijk vindt. Als je niet zit te wachten op een zeurende vrouw of een mopperende man, ben je dan op zoek naar een partner met een positieve levenshouding? Of een levenslustige ondernemer die weinig slaapt en zoveel mogelijk uit een dag probeert te slepen? Durf aan te geven wie of wat je precies zoekt. 

5.

Oefen met vrienden
Je legt makkelijker contact als je je openstelt. Eng? Oefen eens met vrienden. Maak ze deelgenoot van je zoektocht en vertel over wie en wat je zoekt. Durf je je open op te stellen bij vrienden, dan durf je dat ook makkelijker tijdens een eerste date, bovendien helpt het je de juiste woorden te vinden die je soms lijken te ontberen tijdens zo'n eerste ontmoeting.  

6.

Spreek snel af
Je hebt al een strenge voorselectie toegepast, dus de persoon die op jouw oproep reageert, komt al aardig in de buurt van wat je zoekt. Heb je een leuke reactie, ontmoet elkaar zo snel mogelijk buiten het digitale scherm om. Houd het bij één, hooguit twee mailtjes. Bij een fysieke ontmoeting vallen automatisch kleine dingen op: spreekt hij met zachte stem, stapt ze met veel bombarie de afgesproken locatie binnen of geeft hij de ober een zuinige fooi. Het zijn de details die iemand aantrekkelijk maken, of juist niet. 

7.

Regel een actieve date
Abseilen, kanoën, een tentoonstelling bezoeken: het is niet overdreven voor een eerste date. Sterker nog, een activiteit is bij een eerste afspraak verplicht. Niet keurig zittend aan een kopje koffie, maar in actie leer je iemand sneller kennen. Wat je ook doet. En dat mag best een bescheiden wandeling zijn.+