RADAR+ Online

Word Abonnee

Productie & styling: Renee Bijlsma fotografie: Lynn van Woudenbergh

_Radar_0150.jpg

Knopen & kleurtjes

De kleinste oplossingen in huis kunnen ervoor zorgen dat het leven net even wat makkelijker wordt. Vanaf nu: nooit meer zoeken naar die tweede oorbel en niet meer misgrijpen als je de sleutel van de schuur moet hebben. Die en nog drie slimmigheidjes.

Niet meer zoeken
Met een knoop houd je oorbellen perfect bij elkaar. Doen die werkloze knopen in de knopendoos ook eens wat nuttigs. Glazen doosje € 14,95 (loods5.nl), oorbellen vanaf € 2,50 (hema.nl).

Eigen kleurtje
Bloedirritant als je niet meteen de juiste sleutel te pakken hebt. Door ze per stuk een ander kleurtje te geven, grijp je niet meer mis. Gebruik nagellak of schilders­­tape. Ziet er nog leuk uit ook. Shackleset ­Karabiner (sleutelorganiser) € 7,95 (bever.nl), sleutelhanger fluitje € 2 (hema.nl), tasje € 27,95 (nijhof.nl).

Slordige snoeren
Neem een kistje (bijvoorbeeld een wijnkistje), boor er zoveel gaten van circa 22 mm in als je wilt. Boor een half gaatje aan de onderkant van een zijkant. Leg het doosje op z’n kop met eronder een ­stekkerdoos waarin je alle stekkers plugt, en voilà: alles is weggewerkt. Door ook nog twee sierlijstjes evenwijdig aan elkaar aan de bovenkant te plakken kun je daartussen ook nog je post kwijt. Mok € 7,96 (loods5.nl), klokje € 31,50 en boekje € 4,95 (beide nijhof.nl).

Veel kleren
Geen ruimte meer aan de roede in de kast? Dat los je eenvoudig op door een ringetje om de ‘hals’ van elke kledinghanger te bevestigen. Nu kun je per hanger nog een extra kledinghanger kwijt. Kledinghanger zwart per 5 € 9,95 (hay.dk), kledinghanger zwart-wit per 5 € 5 (loods5.nl), ringetjes per 15 € 1,49 (gamma.nl).

Plastic tassen
We gaan eindelijk wat spaarzamer om met plastic tasjes, dus willen we ze ook handig opbergen voor hergebruik. Daarvoor kun je een oude tissuedoos gebruiken of een schoenendoos waarin je een gleuf snijdt. Als je de doos in ’t zicht wilt hebben, gebruik dan een mooier exemplaar. Doos € 4,95 ­(sostrenegrene.com), schaar € 7,95 emma-b.nl).
Sluiten

INHOUDSOPGAVE
Mis het nieuwe nummer niet!
inhoud_032019.png