RADAR+ Online

Word Abonnee

tekst: mylagriese.nl fotografie: fotolemaire.nl

Radar-0108.jpg

Zout op de plank

TIPS & TRUCS VOOR THUIS
Schoonmaken zonder dure, heftige middelen in grote plastic flessen. Het is naast milieuvriendelijk gewoon ook zo leuk.

 

Radar-0102

Grof geschut
In de nerven van een houten snijplank gaan bacteriën zitten. Je kunt de plank reinigen door er grof zeezout overheen te strooien en hem daarna met een halve citroen in te wrijven en af te spoelen met water. Laat de plank altijd rechtop drogen.

Sokswiffer
Maak een swiffer-achtige schoonmaakdoek met een sok van badstof. Die span je om het uiteinde van je swifferstok. Werkt net zo goed als een origineel doekje, maar is wel een stuk milieuvriendelijker. Gooi hem na gebruik in de was en gebruik ‘m opnieuw.

Nooit meer poetsen
Handig trucje om je zilver weer mooi te krijgen. Bekleed een bakje met aluminiumfolie. Giet hierin heet water, 1 eetlepel baking soda en 1 eetlepel zout. Even roeren. Leg het zilver erin en laat het 1 tot 2 minuten weken. Haal het eruit en wrijf het droog met een doek.

Maar niet op antiek
Met tandpasta kun je de waterkringen uit houten meubels ver­wijderen. Gebruik witte tandpasta, geen gel. Spuit het op een doek en wrijf de vlek ermee in. Probeer het altijd eerst uit op een onopvallend plekje. Let op! Is het een antiek meubelstuk? Dan kun je het beter naar een specialist brengen. De antieke finish kan beschadigd raken als het met de verkeerde middelen in aanraking komt.

Ach, de pieper kan ook alles
Je gietijzeren koekenpan maak je keurig schoon met een halve aardappel, olijfolie en zout.
Sluiten

INHOUDSOPGAVE
Mis het nieuwe nummer niet!
inhoud_032019.png