RADAR+ Online

Word Abonnee

tekst: mylagriese.nl fotografie: fotolemaire.nl

Radar-0167.jpg

Met deze tips kom je de winter door!

Nog even door bikkelen tot het lente wordt op vilten zooltjes en met een kampvuurtje op tafel. Ook warmen we sleutels op, gaan we pluishaar te lijf en maken we vogels blij.

2vier-artikelen-banner_winter

Radar-0145 Blije vogels
Maak van een ijzerdraadje een hengsel en maak dat vast aan een wc-rol. Smeer de rol in met pindakaas en rol hem daarna door vogelvoer. Hang de traktatie in een boom.
Radar-0153 Zacht haar
In de winter wordt je haar vaak pluizig en droog. Maak zelf dit fijne masker. Nodig: 1 banaan, 1 eetlepel olijfolie (of kokosolie of amandel olie). Prak dat tot een zacht papje. Verdeel het over je haar, vooral in de droge punten. Bedek je haar met een badmuts. Laat het een halfuurtje inwerken. Spoel het dan uit en was het.
Radar-0161 Bloempot- kacheltje
Dit grappige bouwwerkje van terracotta potten warmt een kleine ruimte perfect op. Ook leuk voor buiten op de tuintafel. Door middel van een lang schroefdraad, moertjes en ijzeren ringen maak je twee potten aan elkaar vast (de kleine pot zit in de grote verstopt). Zet de ‘dubbele pot’ op bakstenen of houtblokken, en zet er een kaars onder.
Radar-0167 Warme voeten
Van wolvilt knip je zooltjes voor in je schoenen. Zo blijven je voeten lekker warm. Als mal gebruik je losse inlegzooltjes. Wolvilt (Pipoos), losse zooltjes (Hema).
Radar-0180 Vrieskou
Vriest het zo hard dat de sleutel niet meer in het slot gaat? Zorg dat je altijd lucifers of een aansteker op zak hebt, dan kun je daar de sleutel mee opwarmen.Sluiten

INHOUDSOPGAVE
In dit RADAR+ magazine
inhoud_5_2018.jpg